Teatrul copilaresc

Teatrul pentru copii are un impact educativ asupra copiilor de toate vârstele, contribuind la dezvoltarea lor spirituală, morală și culturală. Participarea la spectacole le provoacă emoții pozitive, pentru că teatrul are multe mijloace de influență precum: muzica, imaginile, decoraţiile vii, costumele, subiectul instructiv. Impactul estetic al teatrului insuflă copiilor dragostea pentru lume și educă în ei principiile morale.

 

Tuturor copiilor le plac spectacolele. Lor nu numai că le place să privească reprezentaţia, dar, să fie, concomitent, şi artişti. Dramatizarea reprezintă cel mai răspândit tip de creaţie pentru copii, care se manifestă în cele mai diverse forme atît în crearea, cît şi în interpretarea unor scene scurte, precum şi în punerea în scenă a unui material literar gata. Un impact deosebit asupra copilului o au spectacolele teatrale cu păpuşi, căci pentru copil păpuşa este un personaj viu, realist, înzestrat cu calităţi magice. Manipulând o păpuşă, copilul învaţă empatia; interacțiunea cu alţi copii, îl ajută sa învețe să fie responsabil, disciplinat, să lucreze în echipă, unde de acțiunile fiecăruia depinde cauza comună.

 

Dezvoltarea abilităților creative le este necesară nu numai oamenilor de creaţie, dar și reprezentanților oricărei alte profesii. Prin activitatea preferată a copiilor ‒ prin joc ‒ putem ajuta copilul să devină o personalitate interesantă și neordinară.

Orele noastre îmbină elemente ale plasticii, retoricii, eticii şi esteticii, ceea ce face ca aceste lecţii să fie vii și incitante, pline de conținut interesant. Copilul devine mai deschis, cu el e mai uşor de contactat, dar mai ales, copilul devine sigur pe sine, învățând să-şi formuleze clar gândurile, să cunoască şi să simtă mult mai acut lumea.

 

Young Ballerinas Performing in Play